TOP 6 najkrajších pláží na Sicílii

Sicília má pobrežie dlhé tisíc kilometrov, kde si každý nájde niečo pre seba - zlaté piesočnaté pláže, okruhliakové zátoky, nedotknuté prírodné rezervácie aj rušné letoviská. Pláže sa rozprestierajú na pobrežiach troch morí - na severe ostrov obmýva Tyrhenské more, na juhu Stredozemné a na východe Iónske more. Pláže na severnom pobreží sú rušnejšie, tie na juhu sú viac nedotknuté a divoké a východné pláže lákajú na skalnaté pobrežie a pôvabné rybárske dediny.

Len 15 kilometrov od Syrakúz sa tiahne jemný úsek pláže Fontane Bianche, ktorý obklopuje bujná vegetácia. Obľúbená je najmä medzi rodinami s deťmi, ktoré ocenia plytký breh. Svoje si tu však nájdu aj tí, ktorí uprednostňujú skaly, niekoľko zaujímavých skalnatých útvarov sa nachádza aj v jej blízkosti.

Pláž Fontane Bianche
Pláž Fontane Bianche. FOTO: archiv CK Satur

Tyrkysové vody a pláž San Vito Lo Capo v tvare polmesiaca zapôsobia na všetkých milovníkov pláží. Impozantnú kulisu tvorí vrch Monte Monaco, preto je toto pobrežné mesto veľkým hitom aj u horolezcov.

Pláž San Vito Lo Capo
Pláž San Vito Lo Capo. FOTO: depositphotos.com

Najznámejšou plážou v blízkosti Taorminy je Isola Bella. Príroda, krištáľovo čisté more a nádherné scenérie z nej robia vyhľadávanú lokalitu turistov počas dovolenky na Sicílii. Neďaleko kamienkovej pláže nájdete aj niekoľko reštaurácii. Samotný príchod je zážitkom - stačí sa previezť lanovkou Taormina - Mazzaro, odkiaľ prejdete cez pobrežnú cestu a niekoľkými schodmi priamo k pláži.

Pláž Isola Bella
Pláž Isola Bella. FOTO: depositphotos.com

Na malom ostrove Favignana neďaleko pobrežia Sicílie sa nachádza pláž Cala Rossa. Na prvý pohľad vyzerá ako kulisa z fantasy filmu, k čomu jej pomáha nádherne modrá voda kontrastujúca s ostrými skalami.

Pláž Cala Rossa
Pláž Cala Rossa. FOTO: depositphotos.com

Scala dei Turchi je skalnatý útes na pobreží Realmonte na juhu Sicílie. Táto jedinečná pláž, známa aj ako "Turecké schody", sa stala turistickou atrakciou práve vďaka svojim jedinečným bielym skalám, na ktorých sa radi opaľujú domáci aj turisti. Ak chcete uniknúť davom, prejdite ešte asi ďalších sto metrov na sever, kde môžete zostúpiť na dlhé piesočnaté pláže.

Pláž Scala dei Turchi
Pláž Scala dei Turchi. FOTO: depositphotos.com

Pláž Spiaggia di Cefalú je jednou z najkrajších na Sicílii. Leží na pobreží Tyrhenského mora. Tunajšie zariadenia ponúkajú bohaté služby najmä pre rodiny s deťmi. Keď vás omrzí relaxovanie na pláži, môžete sa vydať spoznávať mesto a jeho malebné ulice. Niektoré časti pláže sú spoplatnené, ale časť najbližšie k Starému mestu Cefalú je verejná a dajú sa na nej prenajať ležadlá a slnečníky.

Pláž Cefalú
Pláž Cefalú. FOTO: depositphotos.com

Vyberte si aj vy svoju dovolenku na Sicílii z ponuky cestovnej kancelárie Satur!


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook