TOP 5: Najlepšie rezorty na svadobnú cestu na Maldivách

Ak je romantika kráľovnou medzi emóciami, potom sú Maldivy jej domovom. Tropický raj, ktorý tvorí 26 atolov s vyše 1190 ostrovmi a ostrovčekmi rozkladajúcimi sa okolo rovníka, sa pravidelne ocitá v TOP rebríčkoch najžiadanejších destinácií pre romantickú dovolenku. Z viac ako tisícky ostrovov je obývaných len okolo dvesto a z nich je približne sto súkromným dovolenkovým strediskom. Často je okrem vysokých paliem a bieleho piesku na ostrove len pár viliek alebo bungalovov, ktoré sľubujú dokonalé súkromie a oddych.

Pre mladomanželov, ktorí majú za sebou dlhé a vyčerpávajúce prípravy vysnívanej svadby, sú exotické Maldivy príležitosťou na únik od reality. Ostrovy sa pýšia niektorými z najsofistikovanejších možností ubytovania na celom svete. Vily s infinity bazénmi, sklenenými podlahami, kulinárskymi špecialitami a najlepšími miestami na potápanie a šnorchlovanie sú presne tým, čo hľadajú páry počas medových týždňov. Navyše, let z Viedne trvá len približne desať hodín. Vyberte si svoju svadobnú cestu z ponuky cestovnej kancelárie Satur!

CK SATUR

Medové týždne v potápačskom raji

Ostrov Kanifushi v atole Lhaviyani je len úzky „ostrovček“ s rozlohou 2000-krát 90 metrov. Dokonalým miestom na romantickú svadobnú cestu v malebnom raji obkolesenom bielymi piesočnatými plážami, nádhernou tyrkysovou vodou a bohatou tropickou vegetáciou je hotel Atmosphere Kanifushi*****. Navyše len pár metrov od neho môžete pozorovať koralový útes, ktorý je jednou z najkrajších potápačských lokalít.

Rezort Atmosphere Kanifushi
Rezort Atmosphere Kanifushi. FOTO: archív CK Satur

Kde zažijete romantiku

Plavbu počas západu slnka v tradičnej loďke dhoni si budete pamätať veľmi dlho ako jeden z najkrajších okamihov vašej svadobnej cesty. Okázalá paleta farieb sa mení od modrej a tyrkysovej na romantickú červenú, ružovú, fialovú a oranžovú. A vy si popritom pokojne plávate naprieč Indickým oceánom. Atol ponúka tiež služby prenajať si jeden z opustených ostrovčekov na 24 hodín len pre seba.


Kam sa vyberiete na výlety

Cesta za históriou vás zavedie na ostrov Kurendhoo na juhozápadnom pobreží atolu, kde sa nachádza hrob šejka Najeebula Habasheeho. Miestne umenie a remeslá môžete obdivovať na ostrove Hinnavaru, kde žije približne päťtisíc domácich obyvateľov. Jeden z najhustejšie osídlených maldivských ostrovov je Naifaru. Život miestnych môžete pozorovať z kaviarní a reštaurácií. Ak si chcete domov odniesť aj pekné suveníry, navštívte miestne obchodíky.


Kde si užijete pláž

Všetky ostrovy patriace k Maldivám majú krásne pláže. Z ostrova Kanifushi ale môžete podniknúť výlet na vedľajší Vavvaru Island, kde si okrem pláže a mora užijete aj romantický piknik.


Svadobná cesta vo vodných vilách pri lagúne

V nádhernej lagúne s tyrkysovo modrou vodou a bielymi plážami leží miniatúrny ostrovček s rozlohou len 450-krát 150 metrov, ktorý patrí k Južnému Male atolu. Stojí na ňom krásny hotel Velassaru Maldives*****, kam na dokonalý luxus a pokoj vábia vodné vilky pri lagúne.

Vilky rezortu Velassaru Maldives
Vilky rezortu Velassaru Maldives. FOTO: archív CK Satur

Pre romantické chvíle

Aj vaša nevesta sníva o tom, ako budete spolu večerať na pláži pri západe slnka? Exotická svadobná cesta v tomto hoteli zaručí, že jej sen môžete splniť. Romantické chvíle vám pripravia aj v spa s rôznymi uvoľňujúcimi procedúrami.


Za poznávaním a kultúrou

Rušné hlavné mesto Male je „must see“ pre tých, ktorí chcú zažiť bohatú históriu a kultúru Maldív. Vibrujúce zvuky, kultúrne pamiatky a množstvo zaujímavých aktivít objavíte v uliciach mesta spoločne s tradičnými remeselnými obchodíkmi.


Najlepšie miesta na potápanie

Južný Male atol je známy ako skvelé miesto na potápanie vďaka jaskyniam Vaadhoo, Kandooma Point alebo Yacht Thila. Príťažlivý je tie Kuda Giri, kde je zámerne potopený vrak malej nákladnej lode, z ktorého sa stal umelý koralový útes. Je to dobré miesto na potápanie pre začiatočníkov aj na nočné ponory. Neporušené koralové útesy ponúkajú tiež jedinečnú príležitosť na pozorovanie žralokov a rají.


Medové týždne s bio procedúrami

Ležiac na vlastnom odľahlom ostrove je all inclusive hotel Constance Moofushi***** ideálnou kombináciou luxusu a jednoduchosti. Ostrov s rozlohou 280-krát 160 metrov patrí k atolu Južný Ari, ktorý je jedným z najväčších maldivských atolov. Má takmer obdĺžnikový tvar a rozlohu až 89-krát 30 kilometrov.

Rezort Constance Moofushi
Rezort Constance Moofushi na Maldivách. FOTO: archív CK Satur

Kde si užijete romantiku

Keď sa povie exotická dovolenka na Maldivách, každý si hneď predstaví vilky stojace na pilieroch priamo v oceáne. Ráno sa zobudíte s výhľadom na priezračnú morskú hladinu, okolo vás šumia palmové listy a pri rannej prechádzke sa vám prsty zabárajú do jemného bieleho piesku. Presne takto budú vyzerať vaše medové týždne, ak si vyberiete hotel Constance Moofushi. Vilky vás okrem svojej polohy zaujmú aj ďalšou vecou – ich strechy sú vyrobené z prírodných palmových listov.


Kde si oddýchnete

Z wellnessu si odnesiete jedinečný zážitok. Počas masáže si totiž môžete vychutnať pohľad cez sklenenú podlahu, vďaka ktorej sa vám pred očami budú mihať rôzne farebné rybky a ďalší morskí obyvatelia. Zaujímavosťou hotela je tiež to, že pri všetkých procedúrach využíva bio výrobky.


Kam sa vyberiete za kultúrou

Ari atol sa nachádza v blízkosti hlavného mesta Male, kam sa môžete vydať nielen v prípade, že máte chuť na nákupy, kaviarne a reštaurácie, ale tiež vtedy, keď sa chcete o tomto zvláštnom súostroví dozvedieť čo najviac. Odpovede na množstvo vašich otázok o histórii Maldív dostanete v Národnom múzeu. Získate obraz o staroveku a stredoveku na ostrovoch, rovnako ako aj obraz modernej doby na súostroví.


Svadobná cesta nabitá programom

V blízkosti hlavného mesta Male na Severnom Male atole nájdete all inclusive rezort Kurumba Maldives*****. Okrem toho, že je skvelou „honeymoon“ destináciou, je to tiež miesto, kde si počas exotickej dovolenky vychutnáte aj netradičné jedlá. Hotel má totiž osem reštaurácií, kde sa podávajú špeciality z čínskej, indickej alebo libanonskej kuchyne.

rezort Kurumba Maldives
Rezort Kurumba Maldives. FOTO: archív CK Satur

Romantika, na ktorú nezabudnete

Keďže je hotel vyhľadávaným miestnom „honeymoonerov“, má pre nich pripravené viaceré prekvapenia. Na svoju svadobnú cestu nezabudnete vďaka fotoknihe, ktorú vám vytvoria. Pri svetle sviečok si vychutnáte romantickú večeru na brehu mora. Na tradičnej loďke dhoni sa zasa poplavíte na ostrov vzdialený približne 45 minút. A kým vy sa budete oddávať poznávaniu podmorského života, na brehu vás už bude čakať obed v podobe pikniku s chladenými nápojmi.


Tancujte pod hviezdami

Rezort má pre svojich hostí pripravený aj špeciálny program. Takmer každý deň v týždni sa konajú vystúpenia živých kapiel, tanečných skupín a ďalšie podujatia. Zatancovať si môžete v rytme rock&rollu, latina alebo samby. Ak nemáte chuť na pohyb, ľahnite si do piesku, obdivujte hviezdy a užívajte si príjemnú jazzovú melódiu. Okrem zábavy pod holým nebom sa niečo viac naučíte aj o podmorskom živote. Predstaví vám ho krátka projekcie v potápačskom centre a rôzne prezentácie.


Jedinečný pohľad z lietadla aj lode

Skvelou príležitosťou na objavovanie Maldív z iného uhla je let hydroplánom. V hoteli si môžete objednať 15-minútový vyhliadkový let, s ktorým uvidíte Severný Male atol so všetkými zákutiami. Výletom, ktorý stojí za vyskúšanie, je tiež plavba za delfínmi. Maldivy sú domovom niekoľkých druhov delfínov, ktoré sú zvyknuté na ľudí a často priamo pred loďou predvádzajú svoje neopakovateľné kúsky.

Medové týždne v eco-rezorte

Na ostrove v Severnom Ari atole stojí fascinujúci eco-rezort Kuramathi Island Resort****. Na ostrove majú vlastného morského biológa, ktorý vedie skupinu ochrancov prírody. Hotel sa v spolupráci s ním snaží o to, aby zachovali prírodnú krásu ostrova a dopriali jedinečný zážitok z jeho návštevy aj ďalším generáciám.

Kuramathi Island Resort
Kuramathi Island Resort. FOTO: archív CK Satur

Kde sa naučíte viac o živote v oceáne

Hotel vo svojom eco-centre pripravuje prednášky o flóre a faune, ako aj o krehkom ekosystéme žijúcom v oceáne. Hostia sa tak dozvedia všetko o tom, ako sa správať pri šnorchlovaní a potápaní, aby neohrozili zvieratá. Vizuálne prezentácie sú vedené v angličtine aj v nemčine. Ďalším zaujímavým rysom eco-centra je výstava týkajúca sa veľrýb a ďalších morských a botanických exemplárov.


Najlepšie výlety

Kultúra, morský život a chutné jedlo zabalené v jednom balíčku – to je výlet po miestnych ostrovoch, kde vám sprievodcovia prezradia viac o živote na Maldivách. Na piesočnatej pláži si vychutnáte čerstvo narezané kokosy a chutné barbecue. Úplne odlišný ako ostatné ostrovy je Thoddoo, kde rastú melóny, papája, banány a rôzne druhy zeleniny. Na ostrove strávite čas s miestnym farmárom, navštívite tunajšiu školu a staré mešity.

Každý z rezortov na Maldivách má niečo do seba rovnako ako jedinečné dôvody na to, aby ste svoju svadobnú cestu strávili práve v ňom. Či už si vyberiete z opísaných  rezortov, alebo sa rozhodnete pre niektorý z ďalších, ktoré máme v ponuke, vaše medové týždne na Maldivách budú nezabudnuteľné.

Láka vás dovolenka v exotike? Vyberte si tú svoju z ponuky cestovnej kancelárie Satur!

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook