Slávnosti mladých vín, čokolády a husacie špeciality: Gastropotulky za stredovekou kuchyňou

11. november je deň sv. Martina. Práve on je patrónom vojakov, koní, husí a vinárov. Na jeho počesť sa tradične, až do súčasnosti, pečie svätomartinská hus a pije sa svätomartinské víno. Sviatok býval vždy veľmi obľúbený a vďaka dobovým krčmám či slávnostiam ho môžete zažiť aj vy.

Najstarší hostinec v Prahe

Stredoveká Krčma U kráľa Brabantského na Malej Strane láka na stredovekú kuchyňu a nezabudnuteľný zážitok v jednom z najstarších hostincov v Prahe – bol otvorený v roku 1375. V súčasnosti, vždy od utorka do soboty, ponúka stredovekú show s tanečnicami, šermiarmi, fakírmi a živou hudbou.


Stredoveká krčma Dětenice v Českom raji

V Dětenickej krčme zažijete ohromujúci stredovek na vlastnej koži. Stanete sa svedkami upálenia čarodejnice, uchváti vás ohňová show. Pobaví vás fakír so svojím hadom, kaukliari i žobráci. Celý večer vám k hostine bude hrať živá stredoveká kapela. Stredoveké špeciality musíte jesť vlastnými rukami, vidličky sa tu totiž nedočkáte. Rezort Dětenice v Českom raji ponúka okrem stredovekej krčmy i ubytovanie v stredovekom hoteli či prehliadku zámockého pivovaru.

Stredoveká krčma Dětenice v Českom raji

Svätomartinské čokoládobranie

Najnavštevovanejšie miesto Českého raja - hrad a zámok Staré Hrady - leží len 5 km od Děteníc. Konajú sa tu slávnosti mladého vína a čokolády. Čakajú vás rozprávkové bytosti, vínny a čokoládový jarmok, dobové remeslá či veľký rytiersky turnaj na počesť sv. Martina. Prehliadkové okruhy sú preložené do angličtiny, nemčiny, poľštiny i ruštiny.

staré hrady, turisti

Svätomartinský Mikulov

Svätenie vína ročníka 2016, príjazd svätého Martina s družinou, svätomartinský jarmok, ochutnávky svätomartinských a mladých vín, gastronomické špeciality, sprístupnenie pamiatkových objektov, bohatý program pre celú rodinu. To všetko na vás čaká v juhomoravskom Mikulove.

mikulov

Svätomartinské hody v Kutnej Hore

Prehliadku pamiatok UNESCO môžete spojiť s ochutnávkou skvelých vín a tradičných českých pokrmov v kutnohorskej Galérii Gask.

Objavujte Česko a vyberte si z viac ako 40 000 možností, kde v Česku stráviť víkend alebo dovolenku. Inšpirujte sa na stránke www.kudyznudy.cz!

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook