Predstavujeme vám 12 najkrajších pláží Európy. Ktorú si vyberiete?

Ak chcete stráviť letnú dovolenku na krásnej pláži, nemusíte chodiť ďaleko. Aj Európa ponúka miesta, o ktorých sa vám bude ešte dlho snívať. Prinášame vám rebríček 12 najkrajších pláží na tento rok podľa organizácie „European Best Destinations“ (Európske najlepšie destinácie).

O TOP 12 rozhodovalo viac ako desaťtisíc turistov a cestovateľov a na základe ich hlasov vznikol nasledujúci rebríček.


Ostrov Vis, Chorvátsko – Stiniva beach

Najviac hlasov získala pláž Stiniva na ostrove Vis v Chorvátsku, ktorá je uzavretá z dvoch strán vysokými skalnatými blokmi. Plávanie v mori okolo nej je nezabudnuteľným zážitkom. Pláže na ostrove sú prístupné od cesty, vhodné sú pre rodiny s deťmi, na rodinné výlety, ale rovnako si tu prídu na svoje aj mladé páry. Pláž Stiniva je chránená ako geomorfologická prírodná pamiatka. Nie je nič jednoduchšie, ako pridať túto pláž do zoznamu miest, ktoré ste už navštívili. Vydajte sa s našou cestovnou kanceláriou Satur na letnú dovolenku do Chorvátska a výlet na ostrov Vis neoľutujete.

Dovolenka v Chorvátsku
pláž Stiniva
Pláž Stiniva na ostrove Vis v Chorvátsku. FOTO: flickr.com/toddhu

Costa Brava, Španielsko – Tossa de Mar

Útesy, borovicové lesy, zátoky a pláže tvoria pobrežný profil časti La Selvia, kde sa nachádza aj pláž Tossa de Mar. Najjužnejšia časť obľúbenej dovolenkovej destinácie Costa Brava ponúka turistom všetko, na čo si spomenú – kúsok histórie, umenie aj oddych na pobreží Stredozemného mora. Navyše, ďalším kultúrnym bohatstvom tohto miesta je aj uznávaná kuchyňa. Ešte ste si nevybrali miesto pre svoju letnú dovolenku v Španielsku? Je najvyšší čas!

Dovolenka v Španielsku
pláž Tossa de Mar
Pláž Tossa de Mar. FOTO: flickr.com/Glenn and Lina

San Sebastian, Španielsko – La Concha

Jednou z najväčších letných atrakcií sú aj pláže v španielskom San Sebastián. Pláž La Concha sa rozprestiera na dĺžke asi 1,5 kilometra a nachádza sa priamo v centre mesta. S nami si vyberiete tú najlepšiu dovolenku aj v Španielsku. Potom už len stačí naplánovať si výlet, ktorého cieľom bude práve pláž La Concha.

Dovolenka v Španielsku
pláž La Concha
Pláž La Concha. FOTO: flickr.com/nebulous 1

Berlenga Island, Portugalsko

Len 10 kilometrov od Peniche sa ukrýva trojica ostrovov, na ktorých ešte aj dnes nájdete panenskú prírodu. Estelas, Farilhões a Berlenga patria k miestam, ktoré počas dovolenky v Portugalsku treba rozhodne navštíviť. Cesta loďou na ostrov Berlenga trvá necelú hodinu. Odmenou je ale pláž, ktorá sa dostala až na štvrté miesto v rebríčku. Neviete si vybrať to pravé miesto pre dovolenku v Portugalsku? U nás to nebude žiadny problém!

Dovolenka v Portugalsku
Berlenga Island
Berlenga Island. FOTO: flickr.com/Rainer Rombach

Korzika, Francúzsko – Cala Acciarino

Či si chcete užiť nádherný deň na súši, alebo sa nechať zlákať prírodou pod hladinou mora, obidve vaše túžby splní návšteva Korziky. Lavezzi je výnimočný ostrov, ktorý je tvorený zo žulových kvádrov, nájdete tu ale aj pláže s jemným pieskom a malé zátoky. Doprajte si tento rok niečo výnimočné a prežite letnú dovolenku na výletnej lodi. Spoznáte tak nielen Francúzsko, ale aj ďalšie mestá Stredomoria.

Cala Acciarino
Cala Acciarino. FOTO: Matteo Gabrieli

Lefkada, Grécko – Kavalikefta beach

Azúrovo modré more, pláže s bielym pieskom a okolo malebné rybárske dedinky. Aj tak vyzerá grécky ostrov Lefkada, kde sa podľa turistov nachádza šiesta najkrajšia pláž Európy. Modernou tvárou ostrova je prístav, do ktorého sa zmestí až 620 lodí. Ak patrí k vaším záľubám práve potápanie, potom bude pre vás letná dovolenka na tomto mieste ako stvorená. S nami navyše nájdete miesto, kde sa budete cítiť príjemne a doprajete si pohodlie a oddych.

Kavalikefta beach
Kavalikefta beach. FOTO: flickr.com/- Efi –

Algarve, Portugalsko - Armação de Pêra beach

Navštíviť najjužnejší región Portugalska, Algarve, sa oplatí počas celého roka. No počas tropického leta každému turistovi dobre padne osviežiť sa v nádherne čistom mori. Pláže, ktoré by sa vám nepáčili, tu ani nenájdete. Piesok sa tiahne, kam len oko dovidí, a pobrežie lemujú do výšky sa týčiace útesy.

Armação de Pêra beach
Armação de Pêra beach. FOTO: flickr.com/atpinto

Ostrov Karpathos, Grécko – Apela beach

Ukrytý medzi ostrovmi Kréta a Korfu leží len málo poznaný Karpathos. Hoci patrí k menej známym gréckym ostrovom, miesta, ktoré ponúka, sa svojou krásou vyrovnajú aj viac navštevovaným dovolenkovým destináciám. Karpathos sa považuje za hornatý ostrov plný borovicových lesov, viníc, olivových hájov či ovocných stromov. Nádherné pieskové pláže a čisté more sú ale tiež jeho neodmysliteľnou súčasťou. Vydáte sa na ostrov Karpathos z Kréty alebo z Korfu? Možností, ako navštíviť jednu z najkrajších pláží Európy, je veľa. Stačí sa len rozhodnúť.

Ostrov Karpathos
Ostrov Karpathos. FOTO: flickr.com/Simon Eddeland

Kalábria, Taliansko - Santa Maria Dell' Isola

Piesočnatá pláž a kryštálovo čistá voda sú dôvodmi, ktoré na toto talianske miesto lákajú každý rok viac turistov. Potápanie v blízkosti útesu zaručuje, že sa stanete svedkami úžasného podmorského života. No netreba si nechať ujsť ani výlet za hradbami mesta, kde sa návštevníci zamilujú do citrusových sadov, olivových hájov a viníc. Ak ste ešte Kalábriu nenavštívili, je načase to napraviť. Aj v tejto talianskej oblasti premeníte svoje sny na skutočnosť s nami.

Santa Maria Dell' Isola
Santa Maria Dell' Isola. FOTO: flickr.com/Antonio Mancuso

Ksamil Islands, Albánsko

Dovolenka v Albánsku začína byť vyhľadávanou najmä v poslednom období. Keď sa pozriete na pláže, aké toto miesto ponúka, nebudete sa rastúcemu záujmu vôbec čudovať. Ksamil beach navyše uzatvára prvú desiatku najkrajších pláží Európy. Príjemné hotely v Albánsku máme pre vás pripravené aj my. A stavíme sa, že letnú dovolenku v Albánsku neoľutujete.

Ksamil beach
Ksamil beach. FOTO: flickr.com/Miguel Carvalho

Samos Island, Grécko – Kokkari beach

Z rybárskeho prístavu Kokkari na gréckom ostrove Samos sa stáva stále obľúbenejšie dovolenkové stredisko. Napriek tomu si ale zachováva aj svoju tradičnú tvár, ktorú tvoria rybárske domčeky a kvetinové záhony. Turistické trasy vedú po celom ostrove.

Kokkari beach
Kokkari beach. FOTO: flickr.com/Sue Dawn Johnson

Zakyntos, Grécko

Úrodné údolia a mierna klíma. To sú charakteristiky gréckeho ostrova Zakyntos. Vďaka tomu, že je miestna krajina veľmi rozmanitá, sú rôznorodé aj pláže. Ak hľadáte piesočnaté pláže v odľahlých zátokách, určite sa poobzerajte po juhovýchodnej časti ostrova. Ak sú pre vás tým pravým členité útesy a zaujímavý podmorský svet, vyskúšajte západnú časť ostrova. Zakyntos je medzi dovolenkármi stále obľúbenejším. Ak chcete patriť aj vy k tým, ktorí si môžu túto destináciu pripísať na zoznam miest, ktoré už videli, navštívte grécky ostrov s nami!

zakyntos
Zakyntos. Grécko. FOTO: flickr.com/Roy Filou

Letné dovolenky sú v plnom prúde, vyberte si tú svoju last minute s CK Satur!


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook