Letná dovolenka v Taliansku: Jadran pozýva na kvalitné pláže a bohatý program


Taliansky „la dolce vita“ (sladký život) nás stále láka, aby sme sa na okamih zastavili a vychutnali si každú chvíľu. Hoci sú Taliani poriadne hlučný národ, od ich prístupu k životu sa máme stále čo učiť. Mnohí z nás si vyberajú dovolenku v Taliansku práve preto, aby trochu nasiakli touto jedinečnou atmosférou.

Chcem zažiť dovolenku v Taliansku
Taliansky Jadran s pieskovými plážami.
Taliansky Jadran s pieskovými plážami. Foto: CK Satur

Taliansko sa stalo obľúbenou destináciou Slovákov aj vďaka tomu, že cesta za slnkom a morom netrvá dlho. Stačí prejsť šesťsto kilometrov a sme na mieste, kde sa zamilujeme do mora, počasia, kuchyne, vychutnáme si pravé talianske espresso a nájdeme čas na oddych a pohodu.

K obľúbeným letoviskám talianskeho Jadranu patrí Benátska Riviéra, ktorá sa za posledné roky stala najžiadanejšou destináciou, a Stredný Jadran. Komplexný plážový servis a príjemné prostredie robia z týchto lokalít najvhodnejšie miesta pre letnú dovolenku pri mori s deťmi.

Miesto na pláži máte isté

Piesočnaté pláže s pozvoľným vstupom do mora sú veľmi dobre organizované, každý tu má rezervované svoje miesto so slnečníkom a ležadlami. Hotely, ktoré máme na talianskom Jadrane v ponuke majú túto službu už v cene.

Je to nevyhnutné najmä preto, že pláž je tým najdôležitejším miestom, kde sa odohrá všetko podstatné z vašej letnej dovolenky. Práve tu sa môžete zúčastniť na animáciách pre rodiny, ktoré majú pripravený celodenný program pre deti aj rodičov.

Dlhé pieskové pláže ponúkajú lehátka a slnečníky.
Dlhé pieskové pláže ponúkajú lehátka a slnečníky. Foto: CK Satur

Na pláži ale nájdete ďaleko viac – od kioskov cez bary a reštaurácie až po vonkajšie wellness, vírivky, bazény či fitnes. Deti sa pred slnkom ukryjú v krytých minikluboch, zabavia ich animácie, vyšantia sa na preliezkach. Dospelí si doprajú poriadnu dávku vodných športov, plážový volejbal, futbal, bocciu a ďalšie aktivity.

Svojho psíka nenecháte doma

Na plážach v Taliansku sú vítaní aj vaši štvornohí miláčikovia. K dokonalosti priviedli túto myšlienku v hoteli na Strednom Jadrane. Dnes už mnohé pláže majú pre psy ohraničenú časť, kde sú pripravené aj ležadlá so slnečníkmi pre ich majiteľov. Aj tieto hotely sa čoraz viac stávajú medzi klientmi veľmi obľúbené a radi sa do nich vracajú.

Na Benátskej Riviére to žije

Najväčším strediskom Benátskej Riviéry je mesto Lido di Jesolo, obľúbené najmä pre svoju dlhú pláž so zlatistým pieskom. V stredisku si nájdu to svoje nielen rodiny s deťmi, ale aj dovolenkári, ktorí si radi vychutnajú nočný život. Reštaurácie, bary a diskotéky sú otvorené do neskorých hodín.

Zábavný park v Taliansku.
Zábavný park. Foto: CK Satur

Dospelým ulahodí leňošenie na pätnásť kilometrov dlhej pláži s pozvoľným vstupom do mora. Je však otázne, či si ju budú môcť vychutnať podľa svojich predstáv, pretože deťom sa určite zapáči v bohato vybavenom vodnom parku s toboganmi. Keď objavia zábavný lunapark, ktorý je taktiež len na skok, o program budú mať postarané.

CK Satur má v ponuke aj ďalšie lákavé hotely a apartmány v Taliansku. Vyberte si ten svoj!

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.