Joga pri mori – ideálna kombinácia

Dovolenka pri mori spojená s pohybom dokáže zázračne ozdraviť telo i myseľ. Každodenné cvičenie jogy, plávanie v kombinácii s čerstvým prímorským vzduchom, vás navrátia ako znovuzrodeného človeka. Nezáleží na tom, či ste v joge začiatočník, alebo s ňou už máte skúsenosti, profesionálni inštruktori vás navedú a radi vám poradia.

Prečo práve joga?

Joga je náukou o tele, mysli a duši. V súčasnosti je už aj životným štýlom. Cieľom jogy je dosiahnutie rovnováhy medzi telom a mysľou. Slúži jej na to prepracovaný systém cvičení a očistných techník, ktoré pomáhajú udržiavať telo zdravé a v dobrej kondícii. Joga ohromila svet a priniesla ľudom všetkých vekových kategórií lepšie sa zladiť so svojím telom a tým zlepšiť pohodu, držanie tela, flexibilitu a silu. Okrem toho prináša úľavu od stresu a obnovuje duchovnú a fyzickú rovnováhu. Ak hľadáte riešenie na stres, úzkosť, zlý spánok alebo iné zdravotné problémy, dovolenka s jogou môže byť presne to, čo sa vám hodí.

Joga pri mori
Joga pri mori. Foto: depositphotos.com

Joga v exotike

Skvelým oddychom je cvičiť jogu v exotickej destinácii. Či už by ste radšej leteli do Afriky na ostrov Zanzibar alebo vyrazili do Ázie a objavovali exotické ostrovy ako Maldivy, Bali, či nádherný Omán alebo ultramoderný Dubaj, máme pre vás tie najlepšie miesta na jogu na svete. Zažiť môžete liečivú silu jogy pri pohľade na oceán na Mauríciu, v Mexiku, Kube alebo hlbšie vo vnútrozemí na ostrove Srí Lanka. Nech už si vyberiete akékoľvek miesto, je to najlepší spôsob, ako sa odpútať od zhonu každodenného života.

Cvičenie jogy na exotickom Zanzibare v zelenej záhrade
Cvičenie jogy na exotickom Zanzibare v zelenej záhrade. Foto: CK SATUR
Náš tip: Vyskúšajte pobyt pri Mŕtvom mori v Jordánsku, ktoré je nielen najnižšie položenou vodnou plochou na zemi ale aj najslanšou. Voda v mori je sýtobelasá a taká slaná, že sa v nej nedá ponoriť a ani plávať. Na niektorých miestach na pobreží vytvorila voda nánosy bahna, ktoré má blahodarné liečivé účinky, čo v prípade pobytu s jogou môžete ideálne skombinovať.
Bazén, pláž a Mŕtve more pred hotelom Kempinski Ishtar Dead Sea
Bazén, pláž a Mŕtve more pred hotelom Kempinski Ishtar Dead Sea. Foto: CK SATUR
Dovolenka v exotike s jogou

Joga a strava

Počas jogového pobytu je dôležité myslieť aj na zdravú a obohacujúcu stravu.  Vyrovnanú a uvoľnenú myseľ dosiahnete ľahšie, keď budete svoje telo vyživovať správnym jedlom, ktoré zahŕňa ovocie, zeleninu, celozrnné potraviny a strukoviny. Všetky naše ponuky dovoleniek a hotely zamerané na jogu ponúkajú pestrú stravu a bufetové stoly, kde si môžete vybrať podľa vašich chutí.

Zeleninový a ovocný šalát
Zeleninový a ovocný šalát. Foto: CK SATUR

Joga a štýly

Existuje veľa rôznych typov jogy a nie len jeden. Každému však vyhovuje niečo iné. Na vašom pobyte jogy získate odborné a osobné poradenstvo, kde sa dozviete, ktorý konkrétny štýl je pre vás ten najlepší, aby ste tak zo svojho pobytu vyťažili maximum, či už ste začiatočník alebo skúsený. Môžete vyskúšať „Hatha“ jogu, pomalší štýl alebo „Vinyasa“, čo je razantnejší, kde sú pohyby zladené s dýchaním. „Asthanga“ je o fyzicky náročnejších pózach a „Bikram“ je štýl so sériami pozícií vo vyhrievanej miestnosti.

Cvičenie jogy v exotickej záhrade
Cvičenie jogy v exotickej záhrade. Foto: CK SATUR

Joga a wellness

Svoju jogovú dovolenku môžete doplniť kúpeľnými procedúrami, holistickými terapiami, športovými aktivitami a oddychovým wellness. Využite denné masáže a kúpeľné procedúry, čím sa zmierni napätie a zlepší krvný obeh. Vyskúšajte meditačné a dychové kurzy na zlepšenie vášho vnútorného pokoja a harmónie, či Tai Chi na získanie duchovných účinkov jogy. Kardiovaskulárne cvičenia tiež dopĺňajú jogu a sú jedným z kľúčových spôsobov, ako odbúrať stres. Joga pomáha obnoviť aj rovnováhu tela aj mysle, čo prospeje celkovému športovému výkonu.

Oddych vo wellness počas dovolenky
Oddych vo wellness počas dovolenky. Foto: CK SATUR

Ak vás dovolenka v štýle wellness a jogy zaujala, radi vám pri výbere poradíme, lebo na starostlivosť od CK SATUR nemá nikto.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook