Egyptská Marsa Alam: Dokonalá destinácia pre všetkých potápačov... a nielen pre nich

Moderné hotely, služby all inclusive, nádherné Červené more, úžasné pláže, koralové útesy... Vo vymenúvaní toho „naj“ z Marsa Alam by sme mohli pokračovať ešte dlho. Toto letovisko nachádzajúce sa vyše dvesto kilometrov od Hurghady v súčasnosti zažíva obrovský boom. Obľubujú ho turisti hľadajúci pohodlnú dovolenku v Egypte, ale aj aktívni potápači a šnorchlisti, pred ktorými neostane utajený ani kúsok morského života.

Kedysi bola Marsa Alam malá rybárska dedina, kam sa turisti často nezatúlali. Všetko sa zmenilo, keď tu vyrástlo medzinárodné letisko, čím sa niekoľkonásobne zvýšil počet dovolenkárov. Aj tých zo Slovenska. Na tunajšie letisko dokonca smerujú priame lety z Bratislavy, čo je ohromnou výhodou. Aby dedinka z nového potenciálu vyťažila maximum, začali sa tu stavať drahé, veľké hotely a celé hotelové komplexy. Ponúkajú moderný štýl dovolenky. A čo si pod tým máte predstaviť? Tak v prvom rade kvalitné all inclusive služby, relax na pláži, plávanie v mori, ale tiež potápanie.

Morská krava
Morská krava. FOTO: archív CK Satur

Takmer každý hotelový komplex má vlastný útes, kde sa dá šnorchlovať a obdivovať podmorský svet. Neuvidíte tu len ryby, ale tiež delfíny či korytnačky. Delfíny sú také odvážne, že ich občas môžete pozorovať pri ich roztopašných hrách priamo pri brehu. Ak naberiete odvahu, možno vám dovolia, aby ste sa ich dotkli alebo si s nimi zaplávali. Hlavne pre deti je takýto zážitok pamiatkou na celý život.

Pri koralovom útese hotela Concorde Moreen Beach***** našli svoj domov murény, ako už napovedá samotný názov. Okrem nich môžete aj tu sledovať delfíny priamo pri pláži. Hotel je ideálny aj pre rodiny s úplne malými deťmi. Pre tie je pripravený samostatný bazén pre bábätká a izby majú možnosť až dvoch prísteliek.

Hotel Concorde Moreen Beach v Marsa Alam
Hotel Concorde Moreen Beach v Marsa Alam. FOTO: archív CK Satur

Vo vedľajšej lagúne hotela Three Corners Fayrouz Plaza ***** sa pasú takzvané morské kravy - dugongy, ktoré si námorníci plietli s morskými pannami. Zaujímavosťou je, že sa vyskytujú iba v Marsa Alam. Hotel tvorí niekoľko menších budov, v ktorých nájdete aj rodinné izby s oddelenými spálňami a výhľadom do záhrady.

Three Corners Fayrouz Plaza
Three Corners Fayrouz Plaza. FOTO: archív CK Satur

Na väčšine pláží je pre koraly potrebná obuv do vody, no aj v Marsa Alam sú jemné biele piesočnaté pláže. Jednou z nich je El Malikia Beach, ktorú pre jej jemný piesok milujú aj korytnačky caretta caretta. Ak ju pri šnorchlovaní uvidíte, ostaňte chvíľu nad ňou, korytnačka sa totiž musí každých 6 - 8 minúť nadýchnuť. A teda vypláva na hladinu hneď vedľa vás.

Korytnačky caretta
Korytnačky caretta. FOTO: archív CK Satur

Súčasťou letoviska je novovybudovaný prístav s reštauráciami, obchodíkmi a barmi, kam sa dá vyraziť za nákupmi či prechádzkou. Hotelové komplexy však poskytujú také rôznorodé služby, že dovolenkári možnosť návštevy prístavu nevyužívajú až tak často. Na druhej strane je však obľúbený výlet za delfínmi na miesto zvané Dolphin House. Útes hlboko v morije akýsi „hot spot“ pre delfíny, kde máte takmer stopercentnú istotu, že si s týmito jedinečnými tvormi zaplávate.

Dolphin House
Dolphin House. FOTO: archív CK Satur

Marsa Alam je ideálne letovisko na plážovú dovolenku v Egypte. Minulý rok cestovateľský portál TripAdvisor zaradil do zoznamu 25 najkrajších pláží sveta aj pláž Sharm El Luli práve v tomto stredisku. Dovolenkári, ktorí ju už navštívili, ju opisujú ako raj na zemi, kde vládne pokoj a pod hladinou mora sa mihá pestrý život.

Nalákali sme vás na dovolenku v Egypte? A to sme vám ešte nepovedali všetko! Pre mnohých Slovákov sú zaujímavé nielen zážitky, ale určite aj skvelé ceny, za ktoré vám teraz dovolenku v Marsa Alam ponúkame v cestovnej kancelárii Satur. Tak neváhajte a objednajte si ju ešte dnes.

Vyberte si svoju dovolenku v Marsa Alam z ponuky cestovnej kancelárie Satur!


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook