Dubaj, raj pre adrenalínových šialencov

  • 23.5.2017
  • 6 minút čítania


Filozofia Dubaja je od začiatku 21. storočia postavená na budovaní úžasných atrakcií, aké by sa inde na svete na jednom mieste hľadali len ťažko. Ak sa k tomuto bohatému emirátu niečo hodí, potom sú to superlatíva, ktorými sa opisujú nielen stavby, ale aj zážitky. A čoskoro možno pribudne ďalšia.

Base jumpová veža je ďalším plánom na rozvoj Dubaja.

FOTO: 10 Design

Panorámu mesta už dnes tvoria samé vysoké mrakodrapy, medzi ktorými sa vyníma, ako inak, najvyššia budova sveta Burdž Chalífa. Či už to bol prvotný zámer, alebo skôr náhoda, vďaka vysokým budovám sa z Dubaja stalo ihrisko pre adrenalínových nadšencov. Aký lepší spôsob by ste našli na to, aby ste si pozreli Palm Jumeirah z vtáčej perspektívy ako skokom z lietadla? Viete, aká je najjednoduchšia možnosť dostať sa cez centrum? Predsa otestovať „zip line“. A do tretice – aká je najobľúbenejšia časť Dubaja? Burdž Chalífa z vonkajšej strany. Dubaj jednoducho vytvoril prostredie, kam chodia ľudia skúšať veci, aké inde nemôžu. Napokon, ak chcel v silnej konkurencii rôznych dovolenkových a zábavných lokalít uspieť, nemal inú možnosť.

VIDEO: Pozrite sa, ako vyzerá Palm Jumeirah z vtáčej perspektívy

A čo teda môžete už dnes zažiť v Dubaji? V ponuke sú napríklad skydiving, sandboarding, lyžovanie, snowboarding, bungee jumping, potápanie so žralokmi, flyboarding, preteky motokár, potápanie, vodné lyžovanie, jazda na štvorkolkách, jazda na dunách v buginách, jazda na horských bicykloch, paddle boarding, jazda na zipline, let vo vrtuľníku, púštne ralley, jazda na rýchločlnoch, wakeboarding či surfovanie.

VIDEO: Viete si predstaviť preletieť ponad Dubajskú fontánu? Takto to vyzerá v praxi!

Emirát však neostal len pri „klasickej“ ponuke adrenalínových športov. V roku 2014 bola istý čas na Burdž Chalífa plošina na base jumping, v roku 2016 zasa v prístave pribudla platforma vhodná na skoky do vody pre podujatie Red Bull Cliff Diving.

VIDEO: Svetová séria Red Bull Cliff Diving je vždy skvelá zábava. Svoju premiéru už mala aj v Dubaji.


Prečítajte si tiež!

Rixos je v Emirátoch najlepší!


Ani to ale nie je všetko. Spoločnosť 10 Design predstavila svoj koncept pre ohromnú base jumpovú vežu. Na veži s výškou cez 300 metrov by sa malo nachádzať niekoľko plošín určených na skákanie, vnútorné horolezecké steny, ale tiež priestor pre koncerty, obytné časti a obchodné priestory. Skrátka ďalšie NAJ, ktoré do Dubaja priláka ešte viac turistov.

Skočili by ste si z takejto výšky?

FOTO: 10 Design

Hoci ešte zatiaľ nie je isté, či vežu nakoniec postavia, v krajine, kde takmer každý deň pribúdajú zážitkové atrakcie, to nie je nemožné. Okrem toho, výstavba takýchto veží je viac ako žiadaná aj z dôvodu bezpečnosti. Dubaj, rovnako ako množstvo iných adrenalínových hotspotov, sa totiž stal aj cieľom rôznych „nelegálnych“ aktivít. Niektorí adrenalínoví nadšenci totiž nepotrebujú žiadne povolenia a bez zábran sa vydajú za svojím cieľom. V minulosti tak napríklad jeden Angličan a po ňom Francúz vyliezli na budovu Burdž Chalífa a skočili z výšky 155 poschodia.

Aj vy by ste si radi vyskúšali niektorý zo spomínaných športov? Nie je nič jednoduchšie, skombinujte plážovú dovolenku v Dubaji s jedinečnými zážitkami vďaka našej cestovnej kancelárii Satur. V našej ponuke nájdete množstvo hotelov, kde prežijete príjemné chvíle. A ako si ich okoreníte, je už len na vás!

 

Autor: Satur.sk


Doprajte si aj vy adrenalínovú dovolenku v Dubaji a vyberte si z ponuky cestovnej kancelárie Satur!