Dubai Miracle Garden: Najväčšia prírodná kvetinová záhrada na svete

Keď Alica spadla do králičej nory a ocitla sa v Krajine zázrakov, bola poriadne prekvapená. Podobné prekvapenie čaká aj na návštevníkov Dubajskej záhrady zázrakov (Dubai Miracle Garden). Dubaj určite nie je miestom, kde by ste čakali najväčšiu prírodnú kvetinovú záhradu na svete, no emirát je špecialistom na „superlatívy“, takže sa ani nie je veľmi čomu čudovať. Park je domovom približne sto miliónov kvetov. Skutočný zázrak – obrovská záhrada uprostred púšte má pred sebou už piatu sezónu.
Dubai Miracle Garden
Dubai Miracle Garden. FOTO: facebook/Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden je súčasťou Dubailandu, ambiciózneho projektu, ktorý by mal byť najväčším zábavným parkom na svete. Pestré kvety vytvárajú tradičné kvetinové záhony, no to nie je všetko. Stredobodom pozornosti sú vytvarované úžasné srdcia, hviezdy, iglu alebo pyramídy. Netradičné vzory plné rôznych farieb doslova vyrážajú dych. Ani tu sa však nápaditosť dizajnérov nekončí. Hoci sú kvetinové inštalácie nádherné, menia ich každý rok. Každý návštevník má teda o dôvod viac, aby sa do parku vracal stále znova.

Dubai Miracle Garden
Dubai Miracle Garden. FOTO: facebook/Dubai Miracle Garden

Nová záhrada pre motýle

Samozrejme, že vybudovanie parku plného živých rastlín nie je na púšti jednoduché. Tu sa však prejavilo ekologické zmýšľanie tvorcov, ktorí na závlahu opätovne využívajú odpadové vody. Hoci aj u nás začínajú pomaly a nesmelo vykúkať spod zeme prvé jarné kvety, v Dubai Miracle Garden sú už teraz záhrady plné kvitnúcich kvetov.

V parku stále pribúdajú ďalšie novinky. Tou tohtoročnou je Butterfly Garden, záhrada guľatého tvaru. Na rozlohe 1800 metrov štvorcových stojí deväť pavilónov s motýľmi rôznych farieb, veľkostí a druhov. Medzi kupolami pribudne aj lákavé motýlie múzeum a park. Na rozdiel od Dubai Miracle Garden, ktorá je na vrchole leta uzavretá, záhrada motýľov bude otvorená počas celého roka.

Dubai Butterfly Garden
Dubai Butterfly Garden. FOTO: facebook/Dubai Miracle Garden

Najväčšia socha z kvetov na svete

Dubai Miracle Garden sa môže pochváliť aj zápisom v Guinnessovej knihe rekordov. V spolupráci s leteckou spoločnosťou Emirates vytvorili dokonalú kvetinovú inštaláciu v podobe airbusu A380. Z viac ako 500-tisíc živých kvetov a rastlín vzniklo lietadlo v životnej veľkosti. Keď naplno rozkvitne, bude ho zdobiť približne päť miliónov farebných kvetov a jeho váha dosiahne asi sto ton (len pre porovnanie – maximálna vzletová hmotnosť skutočné airbusu A380 je 575 ton). Len samotné kultové logo spoločnosti tvorí vyše deväťtisíc kvetov a ďalších stotisíc bolo použitých na krídla, ktoré dosahujú viac ako 80,27 metrov.

Lietadlo posiate kvetmi
Lietadlo posiate kvetmi. FOTO: emirates.com

Dať dokopy všetky detaily stálo nespočetné hodiny brainstormingu, navrhovania a strategických rozhodnutí, no stálo to za to. Priznal to aj spoluzakladateľ a tvorca Dubai Miracle Garden Abdel Naser Ranhal. Na inštalácii pracovalo vyše dvesto „členov posádky“ desať hodín denne počas 180 dní. S podobnými projektmi, zdá sa, nekončia, v parku chcú prezentovať predmety každodennej potreby a vdýchnuť im život prostredníctvom kvetov a rastlín. Už teraz sú súčasťou parku domy, vláčiky, autá a dokonca aj Eiffelova veža celé pokryté rastlinami.

dubaj záhrada eiffleovka
Eiffelová veža pokrytá kvetmi. FOTO: facebook/Dubai Miracle Garden

Teraz je najlepší čas na dovolenku v Dubaji, teploty sú príjemné a slnka oveľa viac ako u nás doma. A navyše, práve na jar je aj Dubajská záhrada zázrakov najkrajšia. Tak neváhajte a objednajte si svoju exotickú dovolenku v našej cestovnej kancelárii Satur ešte dnes!

A ak by ste predsa len ešte neboli rozhodnutí, pozrite si aj video z Dubai Miracle Garden!

Autor: Satur.sk

Vyberte si dovolenku v Dubaji z ponuky cestovnej kancelárie Satur!


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook